Λευκάδα, το νησί που μαγεύει κάθε επισκέπτη του. Οι απέραντες κατάφυτες εκτάσεις, τα βαθυγάλαζα νερά του Ιονίου, ο λαμπερός ήλιος που λούζει με τις αχτίνες του το νησί τη μέρα και το γλυκό φως του φεγγαριού που κάθε βράδυ πλημμυρίζει τον ουρανό δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για ονειρεμένες διακοπές.

Το πανέμορφο και ειδυλλιακό αυτό νησί ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Επτανήσων. Η ιδιαιτερότητα της Λευκάδας έγκειται στο γεγονός ότι είναι το μοναδικό νησί που έχει οδική πρόσβαση, γι’ αυτό και είναι γνωστό ως το «στεριανό νησί».

Η Ολυμπία  και η Ιονία οδός μεταμορφώνουν ριζικά την οδική μεταφορά και ελαχιστοποιούν καταλυτικά το χρόνο πρόσβασης.

Είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί του Ιονίου και έχει έκταση 302,5 τ. χλμ. Απέχει 100 μ. από την Ακαρνανία με την οποία συνδέεται με μια πλωτή γέφυρα.

Το νησί της Λευκάδας μαζί με τα γύρω νησάκια Μεγανήσι, Κάλαμος, Καστό, Σκορπιός, Μαδουρή, Σκορπίδι, Θηλειά, Σπάρτη και Κυθρό αποτελούν το νομό Λευκάδας. Πρωτεύουσά του είναι η πόλη της Λευκάδας, ενώ χωρίζεται σε έξι δήμους και δύο κοινότητες.

Η Λευκάδα είναι ένα νησί με αστείρευτες φυσικές ομορφιές. Αποτελεί ολόκληρο ένα φυσικό αξιοθέατο με παραθαλάσσιους οικισμούς αλλά και ορεινά χωριά, κτισμένα μέσα στην καταπράσινη φύση. Τα βουνά του νησιού αποτελούν σημαντικούς βιότοπους στους οποίους ζουν και αναπτύσσονται πολλά σπάνια είδη φυτών, πτηνών και θηλαστικών ενώ εκεί συναντώνται δεκάδες σπήλαια, καταρράκτες και πηγές. Η Λευκάδα διαθέτει πολλές γραφικές παραλίες απαράμιλλης ομορφιάς που χαρακτηρίζονται  από τα γαλαζοπράσινα νερά τους τα οποία τις κατατάσσουν στις ομορφότερες ολόκληρης της Μεσογείου. Στις δυτικές ακτές του νησιού, η διάσημη παραλία Πόστο Κατσίκι έχει κατά καιρούς ψηφιστεί από διεθνή τουριστικά περιοδικά ως η ομορφότερη παραλία της Μεσογείου.

Το νησί φημίζεται για τα περίφημα κεντήματα και υφαντά που κατασκευάζουν οι γυναίκες κυρίως στην περιοχή της Καρυάς. Παραδοσιακά πιάτα της λευκαδίτικης κουζίνας το μπουρδέτο, ο μπακαλιάρος μπιάνκο, η μαριδόπιττα, το φρυγαδέλι, οι φακές Εγκλουβής και διάφορες πεντανόστιμες πίτες.

Έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη, την οποία οφείλει κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην αγάπη που έτρεφε προς το υπέροχο αυτό νησί ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Έλληνας κροίσος επέλεξε να δημιουργήσει τον προσωπικό του παράδεισο σε αυτόν τον τόπο. Ο Σκορπιός, το διάσημο νησί του Ωνάση που φιλοξένησε μερικές από τις μεγάλες προσωπικότητες της νεότερης ιστορίας, βρίσκεται απέναντι από το Νυδρί.  Την επιλογή του για το νησί θρύλο ακολούθησε ο Ρώσος Κροίσος Ριμπολόβλεφem αγοράζοντας το από την εγγονή του Ωνάση.